Familjen Hall

Fakta Europaresa 2008
 
Här är rutten vi åkte! Det blev 14 länder och 900 mil på 4 veckor.
Vi startar och slutar i Piteå och vi tog vägen ut genom Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Österrike, Italien, Schweiz, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Danmark.
Sverige, hem till Piteå
2008-08-28
Torsdag:
Dagen startade i Mjölby och vi tog ett snabbt stopp på en av Mjölbys vackra rastplatser som dessutom hade fräscha toaletter!!! Ett stort plus för Mjölby! Under dagen har vi hunnit stanna till i Stockholm på mitt jobb för att kasta in en mikrovågsugn som skulle bli kvar till lägenheten som vi har i Stockholm. Vädret fram till Stockholm har varit ok, men strax efter Uppsala så har det mest varit regn och mycket blåst. Vi är nu strax framme i Sundsvall och träsmak i arslet är bara förnamnet. Vi tog en snabb lunch på Mc D vid Stora Wäsby.
 
När vi kom hem visade det sig vara Fredag! Vi har ingen aning när på resan vi tappat en dag! :)
Flensburg, Tyskland - Bordershop
2008-08-27
Onsdag:
Vi vaknade upp på en rastplats i Tyskland och målet för dagen vara att hitta billiga rusdrycker innan vi passerade gränsen till Danmark. Vi åkte mot gränsen och sista staden som hette Flensburg blev vårt ”Last call for Alcohol”. Först stannade vi vid ett Lidl där de hade en del sprit och vin men dåligt med öl. Vi handlade en hel del där men beslutade oss för att hitta något annat ställe för öl inköpen. Runt hörnet hittade vi ett stort shoppingområde där ett stort varuhus som hette Citti där vi tillslut även hittade märken som Norrlandsguld o.s.v. 
 
 
Efter alla inköp så gick färden mot gränsen för att göra ett mat stop i Danmark, detta land blev också som en transportsträcka. Vi körde via Stora bält bron och Öresundsbron. Vi körde hela vägen till Mjölby i Sverige där vi tillslut stannade på en lastbilsparkering för att sova.