Familjen Hall

Monte Baldo - Vandring i Alperna
 
2016-05-20
Monte Baldo 23 C sol
Camping park garda
 
Fredag:
Idag körde vi till Malcesine för att ta linbanan upp på Monte Baldo. Linbanans kabin snurrar i 360 grader så man får se allt på väg upp. Där uppe där linbanan stannar är det 1790 meter över havet. Vi började gå mot Riftelegrafo "G Barana". Vi gick i tre timmar och Ian var väldigt duktig men inte alls sugen på att gå så vi fick lova att det var sista dagen han skulle behöva gå i berg. Tur barn glömmer fort! :) Uppe på bergskammen är det väldigt enkelt att vandra.
 
Vi tog oss upp på 1918 meter över havet. Vyerna var fantastiska uppe på Monte Baldo. Man ser hela Gardasjön och åt andra hållet ser man ända till Valpolicella och Verona! Det finns inte ord för hur magiskt det är! Blommor vi såg var b.l.a snödroppar och edelweisse. Vi åt en sen lunch på toppresturangen vid linbanan Ristorante Baita Dei Forti, från fönstret kunde vi se hela Gardasjön. Maten var god och servicen bra!
 
Trots att det inte är högsäsong och egentligen ganska folktomt var ca en timma kö både upp och ner från linbanan. Så tipset är att vara tidigt på morgonen på plats för att köpa biljetter!
 
På kvällen var det en fantastisk fullmåne som steg över Monte Baldo som lyste upp hela berget och sjön som vi såg från vår campingplats där vi har första parkett med utsikt över Monte Baldos topp!
 
 
 
 
Ian slappar i solen efter vandringen och innan den sena lunchen
Vi åt lunch på Ristorante Baita Dei Forti som erbjöd en fantastisk utsikt ifrån fönstret!
 
 
 
 
Monte Baldos topp är fortfarande snöbeklädd i Maj, bakom John skymtar man Limone där vi bor.
 
Kvällens gardabild fullmåne över Monte Baldo
 
 
 
Från Riva del Garda till Malcesine på östra sidan av Gardasjön