Familjen Hall

Valpolicella vindistrikt
San Giorgio ingannapoltron i Valpolicella
 
2016-05-16
Valpolicella sol
Camping park garda
 
Måndag:
Vi åkte runt Gardasjön mot Bordelino på östrasidan. Det var mycket trafik så det tog ett bra tag att ta sig runt. Vi startade 09.30 från Limone och strax efter 12.00 var vi framme i Valpolicella. Från Bardolino svängde vi in mot Valpolicellas vindistrikt och den första vingård vi besökte var Masi. Vi provsmakade utsökta viner både deras Ripasso och Amaronevin. Vi fick pröva viner som inte finns att köpa i Sverige och det är extra roligt. Vi köpte olika viner med oss hem och bokade en vinvandring på deras vingård om en vecka.
 
Vi åkte vidare och genom GPS hittade vi en rekomendation på en vingård som heter Fratelli Vogadori som ligger i Classicoområdet som består av tre huvuddalar varav en är Negrar där Fratelli Vogadori ligger. Fratelli betyder bröder på Italienska och de är tre bröder som äger och driver vingården. Den yngsta av bröderna Emanuele hjälpte oss. Vi provsmakade deras Ripasso, de olika Amaronevinerna och ett Recioto som är ett dessertvin som tillverkas av druvor som fått mest sol, det är sötare och har mindre alkoholhalt än Amaronevin. Vi köpte med oss både Ripasso, Amarone, Recioto och även en Amarone som inte kommer varje år utan tillverkas av de absolut finaste druvorna och de kommer ungefär var fjärde år! Ett riktigt fint och gott Amaronevin! Han hade även ett vitt vin som vi köpte med hem. 
 
Efter det åkte vi tillbaka till en vingård vi åkt förbi som vi blev nyfikna på som heter Villa Spinosa och ligger i Jago. Den absolut vackraste vingården av de vi besökte! Vi fick hjälp av ägaren Enrico att provsmaka alla hans olika viner. Villa spinosa har vinodlingar som är belägna i Jago, Masua och Figari.  Även från Villa Spinosa blev det så klart en hel del Ripasso och två Amaroneviner att ta med hem! Vi köpte även hans Figari Valpolicella Classico Superiore som är ett enklare vin än Ripasso men håller mycket hög klass. Det kostade 70 kr flaskan så vi köpte med oss en hel kartong att dricka som vardagsvin.
 
Enrico på Villa spinosa tipsade om två fina utsiktsplatser där vi kunde se ut över hela Valpolicellas vindalar. Vi passerade fina små Italienska byar och kyrkor. Utsikten från San Giorgio och Santuario di Santa Maria di Valverde var magiska! Bara resan dit var en upplevelse, genom Italienska små byar och efter smala och snirkliga vägar. 
En lycklig vinälskande kvninna på väg till vinets mecka Valpolicella!
 
Första stoppet blev vinprovning hos MASI och Sarego Alighieri
 
Vinrankor utanför Fratelli Vogadoris vinshop
 Andra stoppet blev vinprovning hos Fratelli Vogadori
  
Vi fick hjälp av Emanuele som är den yngsta av de tre bröderna som äger Fratelli Vogadori
Nöjd med våra inköp hos Fratelli Vogadori
Vårt tredje stopp denna dag blev hos Villa Spinosa där ägaren Enrico hjälpte oss när vi provsmakade hans fantastiska viner.
Enrico på Villa spinosa och vår son Ian 6 år blev kompisar! :)
 
Vy över Verona från Valpolicella
 Vy från Santuario di Santa Maria di Valverde i bakgrunden ser man Gardasjön!
 
Vy från Santuario di Santa Maria di Valverde i bakgrunden ser man Gardasjön!
San Giorgio ingannapoltron
 
San Giorgio ingannapoltron
 
 San Giorgio ingannapoltron,man kan skymta början av södra Gardasjön
 
 
Här är kartan Enrico på Villa Spinosa ritade åt oss till de vackraste utkiksplatserna i Valpolicella i fall någon annan skulle villa besöka dem.