Familjen Hall

Tallinn, Estland
 2008-08-02
Tallinn City Camping
 
Lördag:
Vi har nu anlänt till våran första riktiga anhalt Tallinn utan några missöden, förutom att vi höll på att köra på en lös hund vid ett övergångställ inne i Tallinn, men precis då hunden höll på att fastna i fronten tvärnitade han, precis som vi.

Vi startade från Luleå kl 15 på fredagen och vårat första stopp blev strax före Haparanda där vi stannade för att äta på en rastplats. Längre behövde vi inte komma för att mammas matlust skulle komma tillbaka efter 14 dagars frånvaro pga hennes nervositet. Mätta och belåtna åkte vi in i Finland. Vid 01 var alla så trötta att vi bestämde oss för att stanna och sova på en rastplats över natten. Första planen var egentligen att åka ända till Helsingfors. Men man märker ganska fort att allt går inte lika fort med husbil som personbil.

Vid 09 vaknade vi utvilade och redo för att ta oss ner till Helsingfors. Vår färd genom Finland är våran längsta transport sträcka på vägen ner genom Europa. Vägen ner var dryg och tiden innan våran färja skulle avgå började närmade sig så det blev väldigt få kaffe och rök pauser för mamma och pappa. Vi anlände 40 minuter innan avgång. När vi körde på kajen för att vänta in färjan säger mamma med skräck i blicken – är vi på båten nu? Ha ha ni förstår om vi garvade åt henne. Vi fick åka på färjan sist och det genom att backa in vårat stora ekipage. Det var en väldigt liten färja så vi fick stå riktigt längst fram för att rymmas på höjden. På väg ut fick de lägga bräder under bilen för att den inte skulle skrap i undersidan.

Nu har vi anlänt till Tallinn City Camping. Ingen direkt wow upplevelse i campingväg men fyller sin funktion. Här regnar det och kylan har förföljt oss ända ner. Mina rosa ludder har det varit hårdvaluta på när mamma grämer sig över att hon inte packat med sina varma sockor. Men nu kan allt bara bli varmare än i Sverige och Finland.
 
Tallinn city camping, ingen naturupplevelse men fyllde sitt mål med besök i staden.