Familjen Hall

London

Jag och min kära syster som passerat det magiska strecket 30 gjorde London under Kristi himmelfärds helgen. Hon fick en London resa av Mamma, Pappa och lillasyster (vilket jag betonar) när hon fyllde 30 år 24 februari 2006, så resan var något försenad. 

Syrran hade läst på bra och kunde reseguideboken utantill. Vilket var bra då jag inte hunnit med samma sak. Resan började lit stressigt då jag bokat anslutande flyg fr Arlanda till London väldigt tight från det att vi landade med flyget från Luleå. Dessutom så blev flyget från Luleå 40 min sent! När vi fått vårt bagage på Arlanda fick vi springa till terminal 2. Men vi hann och det bar i väg till LONDON.

Jäkligt nice måste jag säga. Jag har aldrig varit särskilt nyfiken på London och tänkt ? hur märkvärdigt kan de vara? Men OJ vad fel jag hade! Det var verkligen en fin stad. Jag blev grymt imponerad över den. Hur rent det var överallt, hur lätt det var att ta sig runt som turist, hur vänliga alla engelsmän är och faktiskt hur lätt de var att förstå när dom pratade även för mig och syster som är dåliga på engelska. En sån stor stad men mycket folk i rörelse men ändå så fint och rent. Inget skräp på trottoarerna, men så såg man sopgubbarna och soppbilarna ute helg som vardag och sena kväll, vilket inte sker i Sverige. Tunnelbanesystemet, oj så enkelt att förstå och hitta. Där har Stockholm mycket att lära och ta efter. Visste man vart man skulle gick de inte att ta fel tåg. Det var skyltar över allt.
Även när man stod som turist med karta stannade de trevliga engelsmännen och frågade om man ville ha hjälp. Tänk vad trött dom ska vara alla turister som går vilse.
Vi började våran helg med att åka dom typiska turistbussarna runt om i London för att få en överblick av alla sevärdheter. Som jag nämnde så är vi inte så haj på engelska så tillslut fick vi agera egna guider och läsa ur böckerna när vi kom till en sevärdhet. Nästa gång jag åker en sån buss är när det finns med svenskt tal =) På morgonen när vi klev på så hade det precis regnat så vi satte på oss regncap som delades ut. Dessa höll vinden borta så det blev varmt så vi behöll dem på hela resan. Man fick kliva av vart man ville, men vi åkte hela varvet i streck så efter 4 timmar, när solen skiner och det inte regnat på en hel dag vänder vi oss om för att kolla i bussen och INGEN förutom vi sitter med dessa regncaper!! *s* Folk tittade lite konstigt på oss då de antagligen nyss klivit på bussen. Vi ångrade att vi inte tagit picknick med oss på bussen, efter fyra timmar klev vi av o är gryyymt hungriga!
 
Dag nr 2 åkte vi till Madame tusseau. Många har sagt att det inte är värt ett besök men vi ville se det i alla fall då man hört talas om det så mycket. Vi tyckte det var grymt bra gjort och helt klart värt ett besök. Kanske inte för att träffa kändisar utan för att se det enormt skickliga arbete det är att göra dessa vaxdockor.

På tal om kändisar är dom väldigt små! korta och smala. Det finns en bild på mig och Jennifer Lopez där jag ser tre gånger så bred ut som henne? om tre nu räcker! Besöket avslutades med att en i personalen trodde jag var gravid, så ni kanske förstår mitt lilla dilemma med JLo :P

 
Vi bodde inte långt ifrån Notting Hill och Portobello road market, så på lördagen när det var marknad där strosade vi runt på den. Det var himla mysigt. Dessutom är filmen Notting Hill min favorit film så jag tyckte det var extra kul att få strosa i dom kvarteren.
Vi satt oss på ett kafé och nöjt av solen, värmen och ett gott vin.
Big Ben var lika imponerande i verkligheten!
 
Vi var till Harrods, imponerande byggnad. Men shit hur ska man orka gå i alla affärer när man redan är sjukt trött i sina fötter.
 
Det finns verkligen mycket att se i London och är man turister som vill se allt så har man det man gör. Min syster och jag har ju inte så pigga kroppar så några sena utekvällar i Londons nattliv blev det inte den här gången. Vi nattade nog kudden de flesta dagarna redan vid halv 10. Sista kvällen chockade vi kroppen med att var vakna ända till 12. Sista dagen klev vi upp tidigt på morgonen och strosade runt i Kingston garden, vi bodd 

I parken ligger Kingston palace där prinsessan Diana bodde innan sin död.

 

Det var en trevlig resa och jag återvänder gärna till London igen, det finns mkt kvar att utforska trots att vi tyckte att vi sett det mesta. Min syster var nöjd med sin present.till London!