Familjen Hall

Planeringen inför Europaresa 2008-07-22

Nu är det endast 10 dagar kvar innan det bär iväg med husbilen genom Europa. Det är jag, John och min mor och far som i 4 veckor ska bila runt i mor och fars husbil en Knaus 700 årsmodell 2008.

Vår färdplan ner är i stora drag planerad. Det är hemfärden som vi inte har planerat utan vi får se hur mycket tid vi har kvar.

Planerna ner genom Europa är i stora drag så här.
Vi ska åka ut genom Haparanda och Finska sidan ner till Helsingfors. Där tar vi färjan över till Tallinn. Efter det ligger länderna och städerna som på ett pärlband ner genom Europa. Vi kommer att köra den Baltiska kusten via Ventspils och Liepaja i Lettland till Palanga och Klaipeda i Litauen. Denna relativt orörda kustträcka är berömd för sina vackra sandstränder. Självklart kommer vi även att göra ett besök i Riga.
 
Efter det väntar Polen för oss och första stoppet kommer att bli Warszawa. Sedan kommer vi att köra till södra Polen ner till Krakow där vi även kommer att göra ett besök i Auschwitz. Efter Polen väntar Tjeckien på oss och deras vackra huvudstad Prag. Nedanför Prag ligger Wien i Österriket även där kommer vi att göra ett stopp. Efter Österriket är målet Gardasjön i Italien dit planerar vi att ta oss via Salzburg och Innsbruck via alppasset Brennerpasset. Gardasjön är känd för alla de vackra byarna runt den stora sjön.
Det är tänkt att resan ska bära oss ända ner till Venedig. Där är planen att vända och upp via Schweiz.

Hemvägen är som sagt fortfarande öppen och kan bära oss åt olika håll beroende på hur det ser ut med tiden.