Familjen Hall

Familjen Hall
Familjen Hall består av tre medlemmar, det är jag Sara, John och Ian (född 2010) vår bas är en villa i Hortlax som är en by 8 km utanför Piteå i Norrbotten.
 
Jag är uppvuxen med husvagn och har som barn åkt runt med husvagn med min familj och vi har främst fricampat över hela Norrbotten men även de norra delarna av Norge och lite i Finland. På höstarna var vi ute med husvagnen i skogen varje helg och mina föräldrar plockade bär för att sälja. Jag minns husvagnen och camping med glädje och har alltid velat att mitt barn ska få uppleva glädjen med campinglivet! På vintrarnas alla lov bodde vi i en Ark (husvagn på medar) uppe i Mavas mitt i Arjeplogs fjällvärld! Utan vare sig el, toalett, tv eller annan lyx! Här körde vi skoter och fiskade hela dagar i den totala tystnaden och magiska vyerna!
 
John är uppvuxen i Viksjö, Järfälla kommun och med stuga i Dalarna. När vi träffades invigdes han snabbt i mina drömar om husvagn och campinglivet men i hans värld campade man inte! Han kunde sträcka sig till hyra stuga och bo på hotell. 
 
2008 åkte vi på husbilssemester genom Europa med mina föräldrar och deras husbil. Vi åkte ut genom Haparanda och Finland, ner genom Baltländerna, Polen, Österrike, och Gardasjön, vi vände nere i Venedig och åkte hem förbi Paris och Belgien.
 
Vår första riktiga bilsemester som familj blev 2010 med vår då 7 veckor gamla son Ian. Siktet var inställt på Dalarna och Stockholm. Vi stannade och sov hos vänner på vägen och då kan alla som äger ett campingfordon se bilden framför sig! En familj med ett spädbarn, en bil och packning för två veckor! Bilen ska packas in och ur för varje stopp, vart hade vi nu den där saken? Spädbarn, de varken äter eller sover när de ska och lever gärna om på natten... Vänner har djur och John är allergisk! Ja efter den resan började vi kolla på husvagn! För nu var även John övertygad om att det är skönt att ha med sig sitt eget boende vart man än åker och man slipper bära in och ur alla saker hela tiden.
 
2012 blev vi så med husvagn en Knus Royal Azur 580 årsmodell 2003. John var fortfarande inställd på att vi inte skulle använda den så mycket men att den var bra att ha när vi skulle hälsa på vänner! 
 
Han fick som tur är fel! Vi har använt den flitigt, redan första sommaren åkte vi genom Sverige i 14 dagar och andra sommaren blev det 5 veckor och 600 mil på vår sommarsemester ner till bl.a. Öland och Norrköping :) Och så har det fortsatt... fricamping, hos vänner, genom Sverige och Europa.
 
Från och med sommaren 2017 kommer vi åka runt på äventyr i en husbil, en plåtis Adria Twin 640. Den tror och hoppas vi kommer passa våra intressen bra!
Husvagnar på medar "Ark" i Mavas i Arjeplogfjällen