Familjen Hall

Munchen, BMW Welt och Museum
 
Ian utanför BMW museum i Munchen!
Utanför BMW Welt som är BMW stora showroom!
2016-06-04
20 C
Boende: Hopfensee camping 
 
Lördag:
Vi klev upp tidigt för att åka en dagsutflykt till Munchen, det tog 1.40 min från Fussen. Målet var BMW museumet och BMW fabriken som vi bokat en guidad tur till. Vi var framme vid 10.00 och började med museumet. Det var hur stort som helst i flera våningar med gamla BMW bilar och BMW historia.
 
Klockan 14.00 hade vi en bokad tur i fabriken trodde vi, men vi hade bokat helt fel och istället bokat en tur i BMW welt som är deras showroom, som är en gigantiskt byggnad som stod klar 2007. Den hade en imponerande design, byggnaden skulle likna en tornado och taket himlen och molnen. Taket var lika stort som Marcusplatsen i Venedig. I BMW welt fanns det restauranger, showrooms, 1153 stycken konferensrum. En aula rymmer 1700 personer med ett golv som var höj och sänkbart! Vi fick besöka ett rum där man genom en ruta kunde se bilhotellet. Det är ett robot garage som är fyra våningar högt och rymmer 250 bilar. 120-160 bilar per dag hämts ut på BMW welt istället för att få den fraktad till sitt inköpsställe. När kunden hämtar sin bil har roboten hämtat den i garaget och satt den i en hiss som kör bilen till den våning där man ska hämta den. Mycket imponerad byggnad! Efter rundvandringen gick John och frågade om guidad tur i fabriken. Det visade sig att den vandringen ska man boka flera veckor i förväg och tar 2.5 timma. Man får inte lämna vandringen och måste orka gå hela turen! Vi ska kanske kolla om det går att boka till hemvägen. Man ska helst vara 7 år för att gå i fabriken.
 
I morse när vi väckte Ian tidigt sa han:
-När jag kommer hem ska jag bara ligga och ta det lungt och spela traktorspelet! :)
Vi avslutade kvällen i lekhuset.
 
Ian var väldigt nöjd over att få gå på BMW museumet och var inte klar efter de timmar vi spenderade där utan ville gärna gå längre! :)
Isettan var den första bilen som de flesta hade råd med och som rymde hela familjen! Det fanns bilder hur den drog husvagn I alperna! Idag undrar man verkligen hur det gick till!?
 
När vi var klara på museumet gick vi över bron till BMW Welt som är deras stora showroom där vi bokat en guidad tur.
120-160 bilar per dag hämts ut på BMW welt istället för att få den fraktad till sitt inköpsställe. När kunden hämtar sin bil har robotten hämtat den i garaget och satt den i en hiss som kör bilen till den våning där man ska hämta den.
Bilhotellet som är ett robot garage som är fyra våningar högt och rymmer 250 bilar
Guidad tur i den mäktiga byggnaden! BMW var väldigt stolta över sitt bygge! :)
Inne i BMW Welt fick Ian åka en tur med en Isetta! Det är väldigt barnanpassat och mycket jippon för barn på BMW Welt.