Familjen Hall

Fussen - Tyskland
2016-06-01
20 C sol
Badtemp i Gardasjön 18.2 C
Boende: Hopfensee camping i Fussen
 
Onsdag:
Vaknade upp till sol och varmt! De har lovat regn i två veckor framåt! Jag vill inte längre åka tidigare som vi hade bestämt, det finns fortfarande mycket att göra och det är så magiskt vackert här! Men vi packade ihop det sista och gick iväg och handlade de sista lokala produkterna vi ville ha med oss för att ge bort som presenter.
 
John körde upp vagnen för den smala och kurviga campingvägen! Jag sprang bak för att se att allt gick bra! Det gick som en dans för honom! Det är helt sjukt taijt!
På vägen från Limone till Riva del Garda är det smala tunnlar som två stora fordon inte kan mötas i, därför att båda måste ligga i mitten för att få tillräckligt med höjd. Ett stort fordon och personbil ryms att mötas i tunnlarna. De tunnlar man inte kan mötas i är korta och man ser oftast innan om det kommer ett annat fordon. Vi klarade oss igeonom alla utan möte med stor turistbuss eller husbil! Men vi har sett när husbil och turistbuss har mötts och då får en börja backa, och även alla bilar efter den. Det flyter dock väldigt smidigt och inget man behöver vara rädd för! Det är vardag här! Jag vet att många säger att man ska akta sig för västra sidan av Gardasjön för att man inte kan köra husbil där. Jag tycker det är tråkigt för då missar man den absolut vackraste sidan av Gardasjön! Vi har kört både stor husbil och husvagn efter västra sidan och det går stora turistbussar ner till Limone.
 
Vårt sikte är inställt på Fussen i södra Tyskland och sagoslottet Neuschwanstein. Från Innsbruck till Fussen fick vi åka genom alppasset Fernpass! Lutningen var 8-12 % och 579 meter i stigning. Det gick en tunnel genom den högsta alptoppen 2233 meter över havet vilket jag var tacksam för! Det var sjukt spännande med en tung husvagns som hela tiden trycker på. Det var brant upp och ner och smala kurviga vägar med mycket trafik! John är en skicklig chaufför! 
 
Vi tog in på en fem stjärning camping Hopfensse. Den har inomhuspool, lekrum, bastu och allt möjligt man behöver. Allt är väldigt välstädat och snyggt. Det är verkligen högre standard i Tyskland än Italien. Campingen ligger vid en liten sjö. När vi anlände vid 19.00 på kvällen var det 12 grader!!! Vi har hamnat i Europas värsta regnoväder på 100 år!!! Känns verkligen typiskt!!! Vi har ju redan upplevt en ovanlig kall maj i Italien!
Ian får åka på campingägarens moppe! De på campingen sa att de kommer att kännas tomt utan oss nu!
 
Super trion sager med sorg i hjärtat hejdå till underbara Lemone och camping park garda för denna gång!
På väg upp från Campingen!
På väg upp över bergen från Riva del garda för att komma ut på autostradan
En fikapaus mitt i Tyrolen